19 Aralık 2012 Çarşamba

Ballı Kurabiye Tarifi



BALLI  KURABİYE

ballı kurabiye
MALZEMELER
1/2 su bardagi süzme bal
60 gr.beyaz çikolata(küçük parçalara kirilmis)
1 çay kasigi tarçin
1/2 su bardagi toz seker
2 yumurta
1 su bardagi çekilmis ceviz
2 su bardagi un
1 tatli kasigi tereyag
1 tatli kasigi kabartma tozu

YAPILIŞI
Firininizi 180 derece isitin. Isiya dayanikli köseli bir kalibi bir tatli kasigi
tereyagla yaglayin. Ayri bir tencerede sekeri, bali ve 4 çorba kasigi suyu
hafif ateste seker eriyene kadar devamli karistirarak kaynatin. Tencereyi
atesten alip çikolatayi cevizleri ekleyin. Çikolatalar eriyince sogumasi için
kenara alin. Unu , kabartma tozunu,karbonati ve tarçini bir kaseye koyun.
Sogumus çikolatali bal karisimini una ekleyin. Yumurtalari çirpip,bütün
malzemeleri iyice karistirip yaglanmis kaliba bosaltin ve  pisirin. Firindan
çikardiktan sonra çubuklar halinde kesip sogumaya birakin. Soguduktan
sonra servis yapin. Afiyet olsun...

0 Yorum Ekle:

haberler