23 Şubat 2011 Çarşamba

Cig Kofte



Malzemeler

■ Yarım su bardağı ince bulgur , 1 adet soğan
■ 1 çay kaşığı tuz
■ 250 gram çiğ köftelik kıyma
■ 1 çay kaşığı karabiber
■ 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
■ 1 çay kaşığı kimyon
■ 1 demet maydanoz
■ 5-6 dal taze nane
■ 1 demet taze soğan
■ 1 demet taze sarmısak
■ 1 adet domates
■ 1 çorba kaşığı biber salçası
■ 2 çorba kaşığı domates salçası
■ 1 çay kaşığı acı biber
Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı Hazırlanması Malzemeleri

Hazırlanışı ve Yapılışı
Çiğ köftelik bulgur, tuz, küçük doğranmış veya rendelenmiş soğan ve domates rendesini yayvan bir tepside karıştırın. 10 dakika bir kenara bırakarak, dinlendirin. Elinizi suya batırarak bir süre yoğurun. 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı acı biber ve 1 çay kaşığı biber salçasını ilave edip, yoğurmaya devam edin.
İçine ince kıyılmış sarmısak ve taze soğanı ekleyin. Kıyılmış taze nane ve maydanozu ilave edin. Ceviz iriliğinde parçalar kopararak, sıkın. Tere, turp, marul gibi yeşilliklerle birlikte servis yapın.

2 Yorum Ekle:

Adsız dedi ki...

250 gr kıymayı nereye koydunuz bu çig köfte kıymalımı bulgurlu mu ...

Adsız dedi ki...

bence nanesiz daha güzel oluyor bende bu tarifi nane katmadan n yapıyorum. bide sos yapıyorum çok güzel oluyor tavsiye ederim. sosuna salça kırmızı biber zeytin yağı limon koyuyorum ama kıvamını iyi ayarlamak gerekiyor asla sulu olmamalı yoğun da olmamalı herkes bu sosla daha güzel olduğunu söyledi tavsiye ederim... eğer etsiz yapmak istiyorsanız bulgura kaynamış suyu dökün. tek farklı yönü bu etli ç,ğ köfteden

haberler