15 Ekim 2012 Pazartesi

Islak Kek Tarifleri




Islak Kek Tarifleri

ıslak kek tarifi
MALZEMELER
•    4 adet yumurta
•    2 su bardağı şeker
•    1 su bardağı süt
•    2 su bardağı un
•    1 paket margarin
•    1 paket kabartma tozu
•    4-5 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI
1.    Margarini küçük bir kaba alıp eritin.
2.    Ayrı bir kabın içinde yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. Şeker iyice eridikten sonra sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
3.    Sonra içine kakaoyu ekleyin ve bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
4.    Kabın içinde kalan karışımın içine kabartma tozu ve unu eleyerek çırpmaya devam edin.
5.    Daha sonra kek kalıbını yağlayıp un serpin ve karışımı kek kalıbına dökün.
6.    170 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
7.   Kek sıcakken ayırdığınız bir bardak sosu kekin üzerine döküp emmesi için bir süre bekleyin.
8.    Kek, sosu çektiğinde servis yapın.

0 Yorum Ekle:

haberler