8 Ağustos 2012 Çarşamba

Etli, Patlıcanlı Pilav Tarifi

Patlıcanlı Pilav

MALZEMELER
Koyun eti (kemikli) 360 gram
Tuz 3 tatli kasigi 18 gram
Patlican 2 küçük boy 300 gram
Sivi yag (kizarirken çektigi) 7 yemek kasigi 70 gram
Sogan 2 orta boy 120 gram
Margarin 4 yemek kasigi 40 gram
Domates 1 büyük boy 200 gram
Kara biber 2 tatli kasigi 4 gram
Su 3 1/2 su bardagi 700 gram

YAPILIŞI
Eti alti parçaya böl, kisik ateste kendi suyu ile 40 dakika pisir, 1 tatli kasigi
tuz ekleyip yumusayincaya degin pisirmeye devam et. Patlicani aralikli
soy, 2 santimetreküp irilikte dogra, kizdirilmis degin yagda pembe renkte
kizart. Sogani soy, yika, ince ince dogra, margarinle birlikte tencereye
koy, kapagi kapat, kisik ateste ara sira karistirarak 4-5 dakika öldür,
domatesi yika, soganin üzerine rendele, kalan tuz, kara biber ve suyu kat,
isitarak kaynama derecesine getir. Eti 20-25 santimetre çapinda tabani
yuvarlak bir tencerenin ortasina kubbe seklinde yerlestir. Kenarlarina
kizarmis patlican dilimlerini sirala. Pirinci yika, süz, patlicanlarin üzerine
koy, kaynamakta olan suyu pirinçli karisimin seklini bozmadan yavas
yavas tencereye ekle. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene degin
15-20 dakika pisir üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Ters
çevirerek servis tabagina al.
haberler