8 Ağustos 2012 Çarşamba

Sultan Reşat Pilavı Tarifi

Sultan Reşat Pilavı

MALZEMELER
Pirinç 2 su bardagi 360 gram
Su 4 su bardagi 800 gram
Margarin 6 yemek kasigi 60 gram
Tuz 2 1/2 tatli kasigi 15 gram
Sogan 1 orta boy 60 gram
Ekmek (bayat) 1 ince dilim 20 gram
Kiyma 2 1/4 çay bardagi 200 gram
Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram
Un 2 yemek kasigi 12 gram
Sivi yag 1 1/2 yemek kasigi 15 gram
Domates 3 küçük boy 300 gram

YAPILIŞI
Pirinci yika, süz. Suyu bir tencereye koy, yag ve 2 tatli kasigi tuz ekle,
kaynat, pirinci kat, karistir. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene
degin 15-20 dakika pisir, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Sogani
soy, yika, rendele. Ekmek içini islat, sik. Kiymayi, sogani, ekmek içini,
kalan tuz ve kara biberi karistirip iyice yogur, findik iriliginde yuvarla. Bir
tepsiye un serp, köfteleri koy, hafifçe sallayarak unla. Teflon tavada sivi
yagi isit, köfteleri koy, kizart, baska bir kaba al. Domatesleri yika, rendele,
köftelerin pistigi tavada kisik ateste kapagi kapali olarak 10 dakika pisir,
köfteleri yeniden koy, 5 dakika daha pisir.
haberler