MALZEMELER
2 çay bardağı pudra şekeri,
1 paket margarin,
4 yumurta,
4 su bardağı un,
süslemek için; bitter çikolata, hindistan cevizi, antep fıstığı ya da marmelat
YAPILIŞI
Oda sıcaklığındaki marganimizi
karıştırma kabımızın içersine alıp üzerine,
pudra şekerini ilave edip mikserle çırpıyoruz. Üzerine birer birer
yumurta kırıyoruz. Yumurtaların hepsini birden kırmıyoruz, işlem
bittikten sonra mikserle çırpma işlemini bitiriyoruz. Üzerine 4 su
bardağı unu ilave edip, kaşıkla karıştırıyoruz. Karışımı şanti torbasına
koyup yağlı tepsiye yada yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye
istediğimiz şekli vererek diziyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. (çok fazla kızarmayacak kurabiyelerimiz beyaz olacak )
Fırından
çıkardığımız kurabiyelerimizi, benmari usulü erittiğimiz (sıcak su dolu
kabın üzerine bitter çikolatalarımızın olduğu kabı yerleştirip
eritiyoruz) çikolatamıza kurabiyenin bir ucuna batırıp,daha sonrada
hindistan cevize buluyoruz. Bu şekilde kurabiyelerimiz bitene kadar devam
ediyoruz. Arzu edenler antep fıstığı ya da evdeki herhangi bir marmelata batırıp yapabilir. Afiyet olsun.
Sponsor Bağlantılar
Popüler Tarifler
Tarif Arşivi
- Temmuz 2013 (25)
- Haziran 2013 (8)
- Mayıs 2013 (13)
- Nisan 2013 (2)
- Mart 2013 (9)
- Şubat 2013 (13)
- Ocak 2013 (23)
- Aralık 2012 (35)
- Kasım 2012 (85)
- Ekim 2012 (57)
- Eylül 2012 (124)
- Ağustos 2012 (156)
- Temmuz 2012 (179)
- Haziran 2012 (128)
- Şubat 2012 (84)
- Kasım 2011 (3)
- Ağustos 2011 (4)
- Mayıs 2011 (1)
- Nisan 2011 (7)
- Mart 2011 (3)
- Şubat 2011 (133)
- Ocak 2011 (750)
- Aralık 2010 (6)