Sponsor Bağlantılar
Popüler Tarifler
Tarif Arşivi
- Temmuz 2013 (25)
- Haziran 2013 (8)
- Mayıs 2013 (13)
- Nisan 2013 (2)
- Mart 2013 (9)
- Şubat 2013 (13)
- Ocak 2013 (23)
- Aralık 2012 (35)
- Kasım 2012 (85)
- Ekim 2012 (57)
- Eylül 2012 (124)
- Ağustos 2012 (156)
- Temmuz 2012 (179)
- Haziran 2012 (128)
- Şubat 2012 (84)
- Kasım 2011 (3)
- Ağustos 2011 (4)
- Mayıs 2011 (1)
- Nisan 2011 (7)
- Mart 2011 (3)
- Şubat 2011 (133)
- Ocak 2011 (750)
- Aralık 2010 (6)
27 Haziran 2012 Çarşamba
Paskalya Çöreği Tarifi
MALZEMELER
3-4 adet yumurta,
5 su bardağı un,
1,5 çay bardağı pudra şekeri,
3-4 yemek kaşığı mahlep,
2 tatlı kaşığı yaş maya,
1 çay bardağı süt,
3 yemek kaşığı fındık içi
Tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
Derin bir kaba ılık süt ve yaş mayayı koyup karıştırın. Sora sırayla şeker, yağ, yumurta, mahlep ve bir tutam tuz atın. Unu yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur yapın. Üstünü örtüp 30-45 dk bekletin. Hamur kabarınca 9 eşit parçaya bölün, her parçaya çubuk şeklini verin.Çubuklardan üçünü saç örgü yapın. Yağlanmış tepsiye 3 adet paskalya çöreğini sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp fındık serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika kadar pişirin..Afiyet olsun.