MALZEMELER
4 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 1 kaşık fazla un
Krema için :
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
1 çay bardağı şeker
Hindistan cevizi
2 su bardağı soğuk süt (ıslatmak için)
YAPILIŞI
Krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice
koyulaşıp kaynayana kadar ocakta kısık ateşte pişiriyoruz. Krema piştikten sonra bir
kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Bu sırada ara sıra karıştırıyoruz. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar
çırpıyoruz. Un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde
ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir
şekilde yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar
pişiriyoruz. Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan
batırmayın. Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye
kesiyoruz. Daha sonra kek
soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz. Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rolu haline
gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz. Böylece içleri
kremalı iki adet rulo elde etmiş oluyoruz. Bu ruloları yaklaşık 2 cm
genişliğinde kesiyoruz. Önce süte batırıp ardından her tarafını
hindistan cevizine bulayıp servis tepsisine
diziyoruz. Afiyet olsun.
Sponsor Bağlantılar
Popüler Tarifler
Tarif Arşivi
- Temmuz 2013 (25)
- Haziran 2013 (8)
- Mayıs 2013 (13)
- Nisan 2013 (2)
- Mart 2013 (9)
- Şubat 2013 (13)
- Ocak 2013 (23)
- Aralık 2012 (35)
- Kasım 2012 (85)
- Ekim 2012 (57)
- Eylül 2012 (124)
- Ağustos 2012 (156)
- Temmuz 2012 (179)
- Haziran 2012 (128)
- Şubat 2012 (84)
- Kasım 2011 (3)
- Ağustos 2011 (4)
- Mayıs 2011 (1)
- Nisan 2011 (7)
- Mart 2011 (3)
- Şubat 2011 (133)
- Ocak 2011 (750)
- Aralık 2010 (6)