MALZEMELER
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 gram oda sıcaklığında margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 kabartma tozu
1 vanilya
Aldığı kadar un
İçine:
2 çay bardağı hindistan cevizi
2 çay bardağı purda şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)
Üst Süsleme İçin:
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)
YAPILIŞI
Un hariç tüm hamur malzemesinibir kaba alıp karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Ayrı bir kapta hindistan cevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın. Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın. Daha sonra iç
malzemeden koyarak hamuru kapatın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde
yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fazla basık olmamasına özen gösterin. Yuvarlak olması önemli. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin. Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan
kurabiyelerin üzerini soğuyan üst süsleme malzemesi ile süsleyin. (ucu
sivri sıkma torbası ya da kalın bir poşetin uç kısmına küçük bir delik açıp yapabilirsiniz)
Sponsor Bağlantılar
Popüler Tarifler
Tarif Arşivi
- Temmuz 2013 (25)
- Haziran 2013 (8)
- Mayıs 2013 (13)
- Nisan 2013 (2)
- Mart 2013 (9)
- Şubat 2013 (13)
- Ocak 2013 (23)
- Aralık 2012 (35)
- Kasım 2012 (85)
- Ekim 2012 (57)
- Eylül 2012 (124)
- Ağustos 2012 (156)
- Temmuz 2012 (179)
- Haziran 2012 (128)
- Şubat 2012 (84)
- Kasım 2011 (3)
- Ağustos 2011 (4)
- Mayıs 2011 (1)
- Nisan 2011 (7)
- Mart 2011 (3)
- Şubat 2011 (133)
- Ocak 2011 (750)
- Aralık 2010 (6)