3 Aralık 2012 Pazartesi

Yulaflı Pasta Tarifi





YULAFLI  PASTA
yulaflı pasta
MALZEMELER
Yarim paket margarin
1 Litre süt
2 Çorba kasigi nisasta
9 Çorba kasigi kakao
1 Tatli kasigi kahve
1 Paket kakaolu bisküvi
1 Paket yulafli bisküvi
Üzerine : Antep fıstığı, fındık

YAPILIŞI
Margarini eritin ve sürekli karistirarak unu ilave edin. Pembelesene dek agir
ateste kavurun. Nisastayi ekleyin. 2-3 Dakika sonra sekeri, sütü, kakaoyu
ve kahveyi ekleyin. Birkaç dakika sonra tencereyi atesin üzerinden alin ve
7-8 dakika çirpin. Bir kakaolu bisküviyi hazirladiginiz kakaolu karisima
bulayin. Uzun bir tepsiye dik olarak yerlestirin. Yulafli bisküviyi de ayni
islemi uygulayin. Kakaolu bisküvinin yanina yerlestirin. Bu islemi yulafli ve
kakaolu bisküviler bitene kadar tekrarlayin. Kalan kakaolu karisimi
bisküvilerin üzerine dökün. Son olarak dövülmüs findik veya kavrulmamis
antepfistigi serpin. Buzdolabinda soguttuktan sonra servis yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler