3 Aralık 2012 Pazartesi

Yoğurtlu, Portakallı Pasta Tarifi







YOĞURTLU, PORTAKALLI  PASTA
portakallı pasta
MALZEMELER
10 Adet yumurta sarisi
2 Çay bardagi tozseker
2 Su bardagi krem santi
1 Su bardai süzme yogurt
5 Yaprak jelatin
3 Adet rendelenmis portakal kabugu
3 Adet portakalin suyu
1 Adet limonun suyu
2 Çay kasigi rom
 
YAPILIŞI
Yumurta sarilarini sekerle karistirin. Derin bir kapta süzme yogurt ve
krem santiyi karistirin. Yumurtali sekeri de ilave edin. Rendelenmis
portakal kabugunu ekleyin. Jelatini soguk suyla islatin. Eridiginde
portakal suyu, limon suyu ve romu ekleyin. Yuvarlak bir kek tabagına
pandispanyanin birinci katini yerlestirin. ( pandispanya keki için
bloğumuzdan pandispanya kek tariflerimize bakabilirsiniz)  Üzerine
sirayla yogurtlu sos, ikinci pandispanya dilimi, tekrar sos ve en
üste portakalli jelatini yayin. Buzdolabinda 45 dakika beklettikten
sonra dilimleyerek servis yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler