12 Aralık 2012 Çarşamba

Brokolili Et Sote Tarifi





BROKOLİLİ  ET  SOTE
brokolili et sote
MALZEMELER
500 gr. brokkoli
750 gr. dana eti
4 dis sarmisak
1 çay kasigi kirmizi pul biber
1,5 su bardagi et suyu (veya 1.5 su bardagi suda eritilmis et suyu tableti)
1 çorba kasigi misir nisastasi
2 çorba kasigi sivi yag
1 adet limon, tuz

YAPILIŞI
Eti, yaglarini temizledikten sonra ince serit seklinde kesin. Bir kaseye
koyun, pul biber ve küçük dogranmis sarmisagi ekleyip karistirin.
Brokkolilerin saplarini uçtan çiçeklere kadar soyup, çiçeklerini ayirin.
Soyulmus saplari verevine ince dilimleyin. Bir tencereye 6 su bardagi su
koyup kaynatin. Brokolileri tencereye atip 2 dakika hasladiktan sonra
suyunu süzün. Et suyunu bir tencereye koyun, harli ateste yarim bardak
kalana kadar, kaynatin. 2 çorba kasigi et suyunu bir kasede misir
nisastasiyla karistirin. Kalan et suyunu ayirin. 1 çorba kasigi sivi yagi bir
tavada kizdirin. Brokkoliyi bu yagda 1 dakika sote ettikten sonra bir
tabaga alin. Kalan 1 çorba kasigi yagi bir tavada kizdirin, eti ilave edin. Et
altin sarisi renk alana kadar karistirarak sote edin. Brokkoliyi, misir
nisastali et suyunu, ayirdiginiz et suyunu, kabuklari soyulup küp seklinde
dogranmis yarim limonu, tuz ve karabiberi ekleyip, 5 dakika pisirin. Delikli
bir kepçeyle tavadaki etli karisimi servis tabagina alin. Tavada kalan sosu
yaklasik yarim su bardagi kalana kadar kaynatin. Hazirladiginiz sosu
brokkolili etin üzerine dökün, üzerine küp seklinde dogranmis limon
parçalari serpip, servis yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler