8 Kasım 2012 Perşembe

Kıymalı Pide Kebabı Tarifi




KIYMALI PİDE KEBABI
kıymalı pide kebabı tarif
MALZEMELER
2 adet ekmek hamuru,
1/2 kg. kiyma,
4 adet sogan,
2 yemek kasigi salça,
4-5 yemek kasigi kiyilmis ceviz,
5 yemek kasigi margarin,
2 adet yumurta sarisi,
4 adet yesil biber,

YAPILIŞI
Sogani ince kiyin. Kiymayi kavurup, sogan ve yagi ilave edin. Kavrulunca
salça ve kiyilmis yesil biberleri katin. Ocaktan alip cevizi ekleyin. Tuz ve
kirmizi pul biber ekin. Hamurlari yumurta büyüklügünde koparip, pide
seklinde açin. Ortasina harç koyup kapatin. Üzerine yumurta sarisi sürüp,
180°C isitilmis firinda kizartin. Üzerine sarmisakli yogurt döküp servis
yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler