25 Eylül 2012 Salı

Ispanaklı Pirinç Tartı Tarifi

Ispanaklı Pirinç Tartı

MALZEMELER
1 Su Bardagi Amerikan Pirinci
100 gr Rendelenmis Kasar Peyniri
300 gr Ispanak
4 Domates
2 Sogan
3 Yumurta
2 Çorba Kasigi Soya Yagi
4 Çorba Kasigi Krema
1/2 Çay Kasigi Beyazbiber
1 Tutam Hint Cevizi Rendesi

YAPILIŞI
Pirinci haşlayıp, süzün. Kasar peynirinin yarisini ekleyip karistirin. Tart
kalibini yaglayip pirinçli karisimi yayin. Önceden isitiImis 175 dereceye
ayarli firinda 5 dakika pisirin.
Ispanagi ayiklayip yikayin ve iri iri dograyin. Domates ve soganlari soyup
ince ince dograyin. Derin bir kapta ispanak, kalan kasar peyniri, sogan ve
domateslerin yarisini karistirin. Yumurtalari ayri bir kapta çirparak
karisima ilave edin. Krema ve baharati ekleyip iyice karistirin.
Ispanakli karisimi kaliptaki pirincin üzerine dökün ve kalan domatesleri
yerlestirin. 175 derece isitilmis firinda 25 dakika kadar pisirin. Firindan
çikardiktan sonra bir süre dinlendirdirip sicak olarak servis yapin

haberler