Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
12-15 adet yeşil soğan
3 domates
1 demet maydanoz – dereotu
4-5 sivri biber
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 limon
2 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
1 marul
Yapılışı:
Bulgur bir tepsiye konup ayıklanır.
Üzerine 2-3 bardak kaynar su dükülüp kapak kapatılır.
Soğan,maydanoz,dereotu,domates biber yıkanıp küçü küçük doğranır.
Bulgur kabarınca,rendelenmiş kuru soğan,tuz, kırmızı biber konup biraz yoğrulur.
Hazırlanan sebzeler katılır.Zeytinyağ ve Limon suyu ilave dilip karıştırılır,
Temizlenmiş marul yaprakları ile tabağa yerleştirilir.
Kısa Bilgi:
Acımış tereyağını elma kabukları,1-2 çay kaşığı tane karabiber dört parçaya ayrılmış soğan ve tuz ile orta ateşte eritip süzünü Kullanılır hale geldiğini göreceksiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder