1 Şubat 2012 Çarşamba

Bayatlamayan Poğaça Tarifi


Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı kuru maya
tuz, 1 çay kaşığı şeker
1 adet yumurta
un


Hazırlanışı:
Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. sıvı yağı, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz üzerine susam ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz. Afiyet olsun..

Not: Malzemeleri bu oranları sabit tutarak yarısını ya da iki katını gibi kendiniz çoğaltıp azaltabilirsiniz.

0 Yorum Ekle:

haberler