9 Ocak 2011 Pazar

Mantarlı Ekmek

Kahvaltılarınızda pratik olarak yapıp tüketebileceğiniz içerisinde kaşar peyniri, mantar, yumurta gibi ana ürünleri bulunduran bir harika bir lezzet. Çocuklarınıza sağlıklı ve lezzetli seçenekler sunarak, onlarla birlikte sizin de mutlu olabileceğiniz keyifli bir kahvaltı için mantarlı ekmeği denemelisiniz.
Mantarlı Ekmek
Malzemeler
•    4 dilim tost ekmeği
•    60 gr. Kaşarpeyniri
•    6 mantar
•    2 yumurta
•    Tuz
•    Karabiber
•    Pul biber

Yapılışı
1.    Mantarların kabuklarını soyun.
2.    Kabuğu soyulmuş mantarları rendenin kalın kısmıyla rendeleyip bir süre limonlu suda bekletin.
3.    Suyu süzdükten sonra yumurtaları kırın ve çırpın.
4.    İçerisine kaşarpeyniri rendeleyin.
5.    Tuz ve karabiber ekleyin.
6.    Karışımı ekmeklerin üzerine sürün.
7.    Daha önceden ısıtılmış 200 ºC’ lik bir fırında kızarıncaya kadar pişirin.
8.    Maydanoz ve kırmızı pul biber ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.
Notlar:
•    Servisi sıcak olarak yapınız.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler