2 Ocak 2011 Pazar

Kestaneli Pilav




malzemeler1. 1 kase fırında pişmiş kestane
2. 1 kase pirinç
3. 2 ince uzun doğranmış havuç
4. 3 yemek kaşığı zeytinyağ5. 2 yemek kaşığı tereyağı
6. karabiber, tuz
7. 2 kase kaynamış su
8. 1 yemek kaşığı kuş üzümü
yapılışı
1. pirinçleri yıkayıp tuzlu suda bekletin. havuçları zeytinyağı ile kavurun. kestaneleri ve kuş üzümünü de ilave edip pişirin.
2. suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak serin.
3. karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin. en son 2 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.

En Lezzetli Yemek Tarifleri lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler