7 Ocak 2011 Cuma

Çikolatalı Pasta

Çoğumuzun hayatında bir tutku haline gelen çikolata, hangi tarifle karşımıza çıkarsa çıksın lezzetinden asla ödün vermiyor. Çikolatanın büyüleyici aromasıyla eşleşmiş, yumuşacık kek ve leziz fındık parçalarıyla hazırlayacağınız bu pasta ile tarifi imkansız bir lezzet yolcuğuna çıkacaksınız.
Çikolatalı Pasta
Malzemeler
•    110 gr un (~3/4 su bardağı)
•    6 yumurta
•    170 gr toz şeker (~1 su bardağından bir parmak eksik)
•    ½ çay bardağı portakal suyu
•    50 gr kakao (~1/2 su bardağı)
Ara Malzemesi İçin
•    300 ml krema
•    300 gr bitter çikolata
•    1 su bardağı fındık krokan
Yapılışı
1.   İki ayrı kaba yumurtanın sarılarını ve aklarını ayırın.
2.   Toz şekerin yarısını yumurtanın akları ile iyice çırpın.
3.   Şekerin diğer yarısını yumurtanın sarılarıyla katılaşana kadar çırpın.
4.   Bu iki yumurtalı karışımı spatula yardımıyla birbirine karıştırın.
5.   Unu eleyerek karışıma ilave edin.
6.   Kakao ve portakal suyunu da ekleyerek tekrar spatula yardımıyla yumurtalar sönmeyecek şekilde dikkatlice karıştırın.
7.   20 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt sererek karışımı bu kalıba dökün.
8.   170 C’ye ayarlı fırında pişirin.
9.   Fırından çıkardığınız kalıbı ızgara telin üzerine ters çevirerek soğumaya bırakın.
10. Kremayı sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın.
11. Küçük parçalara böldüğünüz çikolataları ısınan kremanın içine atın ve eriyinceye kadar karıştırın.
12. Oda sıcaklığına gelince derin dondurucuya alarak 30 dakika bekletin.
13. Mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın.
14. Keki enine ortadan ikiye kesin.
15. Arasına bir miktar çikolatalı krema sürüp, üzerine fındık krokan serpin ve kapatın.
16. Kekin üzerini ve kenarlarını çikolatalı krema ile sıvayın.
17. Servis yapıncaya kadar dolapta bekletip, dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz üzerine hindistan cevizi serperek yada beyaz çikolatayla süsleyerek servise sunabilirsiniz.

0 Yorum Ekle: