31 Aralık 2010 Cuma

Kocan Beğendi (Tüm Erkek Bayılır...)


Malzemeler :

Köftesi İçin:
300 Gr. Kıyma
1 Yumurta
1 Küçük Soğan
Galeta Unu
Maydanoz
Tuz
Karabiber
İç Harcı İçin:
Bezelye
Havuç
Üzeri İçin:
Ketçap
Mayonez
Pilavı İçin:
2 Su B. Pirinç
1 Çorba K. Tereyağı
Sıvıyağ
1 Su B. Etsuyu
Safran
Su
Tuz
Salatası İçin:
Közlenmiş Kırmızı Biber
Ceviz
Sarımsak
Yeşil Soğan
Maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Fırında Elma Dilimi Patates
2 Patates
Tuz
Karabiber
Toz Kırmızı Biber
Zeytinyağı
Karışık Turşu


Hazırlanışı
Köftesi için; bir kabın içine kıymayı, doğranmış maydanozları, yumurtayı ve rendelenmiş soğanı koyuyoruz. Galeta ununu, tuzu ve karabiberi katıp karıştırıyoruz. Yağlamış olduğumuz fırın tepsisine limon büyüklüğünde kıyma karışımını alıp kalp kalıpla şekil veriyoruz. Garnitürü için; bezelyeleri ve küp küp doğradığımız havuçları haşlıyoruz ve bir kasede karıştırıyoruz.
Garnitürümüzden köftelerin üstüne tamamen kapatmayacak şekilde koyuyoruz. 6 adet köftemizi tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çok kurutmadan pişmeye bırakıyoruz. Köftelerin üzerini mayonez ve ketçapla süslüyoruz.
Fırında patates için; az haşladığımız patatesleri elma dilimi şeklinde doğruyoruz. Fırın tepsimize koyarak üzerine karabiber ve toz kırmızı biber serpiyoruz. Üzerlerine biraz da sıvıyağ döküp fırına veriyoruz.
Pilavımızı hazırlamak için; tereyağını ve sıvıyağı tencereye koyuyoruz. İçine pirinci, et suyunu, safranı ve tuzu ekleyip kavuruyoruz. Sonra suyunu ekleyerek pişmeye bırakıyoruz. Pişen pilavımızı dinlendiriyoruz.
Salatayı hazırlamak için; yeşil soğanları, maydanozları, közlenmiş kırmızı biberleri doğrayarak geniş bir kaba alıyoruz. İçine cevizi, tuzu, pul biberi ve zeytinyağını ekliyoruz ve kepçeyle karıştırıyoruz.
http://lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler