15 Ekim 2012 Pazartesi

Revani Tarif




Revani Tarif

revani tarifi
MALZEMELER
•    4 yumurta
•    1 çay bardağı ayçiçek yağı
•    2 su bardağı un
•    1 su bardağı irmik
•    1 paket vanilya
•    1 çay bardağı toz şeker
•    1 su bardağı yoğurt
•    1 paket kabartma tozu
•    1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Şerbeti İçin
•    5 su bardağı su
•    4 su bardağı şeker
•    1/2 limonun suyu
Üzeri İçin
•    Kaymak 
•    Hindistan cevizi
YAPILIŞI
1.    Önce şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alın. 
2.    Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 20 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
3.    Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sonra  yoğurt, vanilya ve yağı ekleyin.
4.    İrmik, rendelenmiş limon kabuğu, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
5.    Hamuru yağlanmış dikdörtgen şeklindeki cam kabın içine dökün.
6.    Önceden 180 C’ye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
7.    Fırından çıkartarak soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün.
8.    1 saat oda sıcaklığında dinlendirip, buzdolabına koyun.
9.   Kaymak ve hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.

0 Yorum Ekle:

haberler