16 Ekim 2012 Salı

Şam Tatlısı






Şam Tatlısı

şam tatlısı tarifi
MALZEMELER
•    1 paket irmik
•    1 su bardağı şeker
•    1 su bardağı un
•    1 paket kabartma tozu
•    2 çay bardağı yoğurt
•    Yarım su  bardağı sıvıyağ
•    1 paket vanilya
•    1 su bardağı kesilmiş fındık
Şerbeti için
•    4 bardak toz şeker
•    3 bardak su
YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu kaynatıp, soğumaya bırakın. Daha sonra bir kabın içinde şeker, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve sıvıyağı   çırpıcıyla karıştırın. İçine un ve irmik ilave edip karıştırın ve yağlanmış kare tepsiye karışımı dökün. Üzerini kesilmiş fıstık ya da fındıklarla süsleyip 200 derecelik fırında pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Kare kare kesip  misafirlerinize ikram edin.

0 Yorum Ekle:

haberler