31 Ekim 2012 Çarşamba

Kuru Baklava







KURU BAKLAVA
baklava
MALZEMELER
1/2 Kibrit Kutusu Kadar Maya
1 Yemek Kasigi Toz Seker
2 Su Bardagi Ilik Su
Aldigi Kadar Un
Iç malzemesi :
300 gr Ceviz Içi (iri çekilmis)
150 gr Izmir Üzümü (kuru)
4 Yemek Kasigi Toz Seker

YAPILIŞI
Bir kapta maya ve sekeri bir bardak ilik su ilave ederek ezin. Içerisine bir
bardak ilik su daha ilave edin. Mayalandirmadan un ekleyip kulak memesi
yumusakliginda yogurun.
Hamuru alti esit parçaya bölerek bezeler yapin. Bir parça hamuru alip hiç
dinlendirmeden üç milimetre inceliginde açin. Açilan her bezenin üzerini
sivi yagla yaglayip içerisine cevizli, üzümlü ve sekerli içi bolca serpin. Rulo
seklinde sarararak yaglanmis tepsiye dizin veya kendi etrafinda sararak
yerlestirin.
Her bezeyi ayni sekilde açarak üzerine iç serpin. Rulo seklinde tepsiye
yerlestirin. Önceden isitilmis 220 derecedeki firinda kizarincaya kadar
pisirin.
Için hazirlanisi:
Bir kapta iri çekilmis ceviz içi, kuru izmir üzümü ve dört yemek kasigi
sekeri karistirin.

0 Yorum Ekle:

haberler