31 Ekim 2012 Çarşamba

Cevizli Revani








CEVİZLİ  REVANİ
revani
MALZEMELER
5 Çay Bardagi Un,
4 Adet Yumurta
2 Çay Bardagi Yogurt,
1.5 Çay Bardagi Irmik
2 Çay Bardagi Seker
1 Su Bardagi Ceviz
2 Paket Kabartma Tozu
2 Paket Vanilya
Hindistan Cevizi (süslemek için)
Serbeti Için
3.5 Su Bardagi Seker
3.5 Su Bardagi Su
1/4 Limon

YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak serbeti hazirlayalim. Bunun için seker, su ve çeyrek
limonu kaynatalirn. Sogumaya birakalim.
Yumurtalari sekerle beraber köpürene dek çirpalim.
Yogurdu, irmigi, vanilyayi katalim. Elenmis una kabartma tozunu
ekleyerek çirpma kabina alalim. Iri dövülmüs cevizleri de alip karistiralim.
Küçük bir firm tepsisini hafif yaglayip, hamurun yapismamasi için seker
serpistirelim. Hamuru tepsiye döküp, önceden isittigimiz orta isili firinda
alti üstü pembelesene dek pisirelim.
Firindan aldiktan sonra üzerine 1 su bardagi su gezdirelim. Önceden
hazirlayip, soguttugumuz serbeti revaninin her kösesine esit olarak
yayalim. Serbetini emdiginde dilimleyerek servis tabagina alalim. Üzerine,
diledigimiz süslemeyi yaparak servis yapalim.

0 Yorum Ekle:

haberler