8 Ağustos 2012 Çarşamba

Uskumrulu Pilav Tarifi


Uskumrulu Pilav
MALZEMELER
500 gr amerikan pirinci
3 adet uskumru baligi
3 adet muz
3 adet yesil biber
250 gr margarin
2 adet yumurta
2 yemek kasigi galete unu
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi kus üzümü
3-4 adet zeytin
Kirmizibiber

YAPILIŞI
500 gr amerikan pirinci tuzlu kaynar suda 20-25 dakika bekletilir. Sonra
bolca yikanip süzülür, 2 yemek kasigi margarinle sade pilav pisirilir,
dinlenmeye birakilir. Uskumrularin orta dikenleri çikarilip birer birer önce
una sonra yumurtaya ve galete ununa bulanarak 2 kasik margarinle
tavada kizartilir. 3 adet muzu uzunlamasina 2'ye keserek ufak dogranmis
yesil biberlerle birlikte kizartilir. Biberler pilavin içine katip karistirilir. Servis
tabaginin ortasina pilav dag gibi konur, etrafina baliklar ve muzlar dizilir kus üzümü
yikanip zeytin ve kirmizibiber ilave edilerek pilav tabagi süslenir.
haberler