8 Ağustos 2012 Çarşamba

Sebzeli Hint Pilavı Tarifi

Sebzeli Hint Pilavı

MALZEMELER
350-400 gr Amerikan pirinci
3,5-4 su bardagi kaynar su
2-3 yemek kasigi sivi yag
Yarim yemek kasigi tereyagi
Yarim tatli kasigi toz zencefil
Yarim tatli kasigi toz zerdeçal
1-2 adet püre haline getirilmis aci yesil biber
2 yemek kasigi bezelye (tepeleme)
2 yemek kasigi dogranmis yesil fasülye (tepeleme)
2 yemek kasigi küçük küpler halinde dogranmis havuç (tepeleme)
2 adet domates (kabuklari soyulmus ve küçük küpler halinde dogranmis)
Yeterince tuz
Yarim demet ince dogranmis maydonoz

Baharat torbasinin malzemeleri ve hazirlanisi :
2 adet karanfil
1 tatli kasigi tane kimyon
Yarim tatli kasigi sogan ve sarmisak tozu yoksa bir yemek kasigi
dogranmis sogan
 l-2 dis dövülmüs sarimsak
1 tatli kasigi ögütülmüs kakule
Küçük bir parça çubuk tarçin
1-2 defne yapragi
Tüm malzeme kanstirilir ve temiz bir torba içine konup, agzi sikica
baglanir ve tencereye asabilmek için ipi uzun tutulur.

YAPILIŞI
Pirinç yikanir, 15 dakika suda bekletilip süzülür. Zerdeçal, yesil biber
birbiri ile kanstirilir ve bu karisim isitilmis yagda kokulari iyice ortaya
çiksin diye kisa bir süre kavrulur. Tüm sebzeler katilir ve 4-5 dakika tümü
bir arada kavrulur. Pirinç eklenir, pembelesinceye kadar kavrulur, üzerine
tuz katilmis sicak su konur. Baharat torbasi tencerenin içine asilir ve
tencerenin kapagi kapatilir. Fokurdamaya baslayinca alti kisilir.
Pirinç suyu tamamen çekmesine yakin baharat torbasi alinir.
Suyun tamamen çekmesi beklenir,ince dogranmis maydonoz serpilir ve
servise kadar bir süre dinlendirilir.
haberler