8 Ağustos 2012 Çarşamba

Dövme Pilavı Tarifi

Dövme Pilavı

MALZEMELER
 
Dövme 2 su bardagi 360 gram
Nohut 1/3 su bardagi  60 gram
Su 4 1/2 su bardagi  900 gram
Koyun eti (kemiksiz)  500 gram
Tuz 2 1/6 tatli kasigi 15 gram
Margarin 6 yemek kasigi  60 gram

YAPILIŞI
Dövme ve nohutu yika, aksamdan hacimlerinin iki kati su ile ayri ayri islat.
Eti 4 santimetreküp irilikte dogra, nohutla birlikte tencereye koy, yarma
ve nohutun islatma sularini kullanarak yumusayincaya degin yaklasik 90
dakika pisir. Et suyuna sicak su ekleyerek 4 1/2 su bardagina tamamla, et
nohut karisimina ekle, dövme ve tuz koy, dövme yumusayip kabarincaya
kadar 50-60 dakika pisir, üzerine eritilmis yagi gezdir, peçete koyup 20
dakika dinlendir, servis tabagina al, kara biber serp.
haberler