Dövme Pilavı |
MALZEMELER
Dövme 2 su bardagi 360 gram
Nohut 1/3 su bardagi 60 gram
Su 4 1/2 su bardagi 900 gram
Koyun eti (kemiksiz) 500 gram
Tuz 2 1/6 tatli kasigi 15 gram
Margarin 6 yemek kasigi 60 gram
YAPILIŞI
Dövme ve nohutu yika, aksamdan hacimlerinin iki kati su ile ayri ayri islat.
Eti 4 santimetreküp irilikte dogra, nohutla birlikte tencereye koy, yarma
ve nohutun islatma sularini kullanarak yumusayincaya degin yaklasik 90
dakika pisir. Et suyuna sicak su ekleyerek 4 1/2 su bardagina tamamla, et
nohut karisimina ekle, dövme ve tuz koy, dövme yumusayip kabarincaya
kadar 50-60 dakika pisir, üzerine eritilmis yagi gezdir, peçete koyup 20
dakika dinlendir, servis tabagina al, kara biber serp.