8 Ağustos 2012 Çarşamba

Hamsili Pilav Tarifi

Hamsili Pilav

MALZEMELER
 
Hamsi - 1300 gram
Tuz 3 tatli kasigi 18 gram
Maydanoz ½ demet 30 gram
Sogan 2 büyük boy 200 gram
Zeytinyagi ¾ su bardagi 150 gram
Çamfistigi 2 yemek kasigi 20 gram
Pirinç 2 su bardagi 360 gram
Su (sicak) 4 su bardagi 800 gram
Kusüzümü 2 yemek kasigi 20 gram
Kara biber ½ tatli kasigi 1 gram
Seker 1 tatli kasigi 4 gram

YAPILIŞI
Baliklari temizle, kilçigini çikar, yika, 1 tatli kasigi tuz serp, karistir.
Süzgeçte 15 dakika beklet. Maydanozu yika, ayikla. Sogani soy, yika, ince
ince dogra tencereye al, yagin 1 yemek kasigini ayir, kalan yag ve fistigi
koyup, kapagi kapat, ara sira karistirarak 10 dakika öldür. Fistiklarin
sararmasi için birkaç kez daha çevir. Pirinci koy, birkaç kez daha çevir.
Pirinci yika, süz, sogana ekle, bir kez daha çevir. Suyu ve kalan tuzu koy,
karistir, kusüzümünü serp, önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene
degin 15-20 dakika pisir. Maydanozu ince ince dogra, karabiber ve sekerle
birlikte pilava ekle, karistir. Teflon veya cam firin tepsisinin dibini ve
kenarlarini 1 yemek kasigi yag ile yagla. Hamsileri, sirtlari tepsiye gelecek
sekilde, tepsinin dibine ve kenarlarina diz. Pilavi üzerine yerlestir. Bu kez
hamsilerin sirti yüze gelecek sekilde üzerlerini kapat. Önceden isitilmis
orta sicakliktaki firinda yaklasik 30 dakika pisir, servis tabagina ters çevir.

haberler