Tel Şehriyeli Pilav |
MALZEMELER
2 su bardagi pirinç
3 kasik tereyagi
1 adet kesmeseker
Tuz
YAPILIŞI
Pirinç 1-2 saat önceden islatilir. Bu sürenin sonunda yag tencerede hafifçe
kizdirilir. Seker, tuz atilir. Yikanmis pirinç ilave edilir. Tahta bir kasikla 1-2
defa çevrilip üzerine 2 bardak su ilave edilip pilav suyunu çekinceye kadar
pisirilir. Demlenmesi için üzerine kalin bir kagit havlu konulup tencerenin
kapagi kapatilir. Diger taraftan 2 yemek kasigi tereyagi sehriyelerle
beraber sürekli çevrilerek sehriyelerin rengi kahverengiye dönene kadar
çevrilir. Pilav servis edilecegi zaman bir kaliba konulur ve ters çevrilerek
düzgün bir sekil almasi saglanir ve kitir kitir olmus sehriyeler pilavin
üzerine yayilarak servis edilir.