8 Ağustos 2012 Çarşamba

Tavuklu ve Körili Pilav Tarifi

Tavuklu ve Körili Pilav

MALZEMELER
Sogan 200 gr
Sarmisak disi 2 adet
Havuç 200 gr
Tereyag 100 gr
Amerikan pirinci 700 gr
Köri tozu 20 gr
Tavuk suyu 1.4 lt
Yesil limon 1 adet
Tuz
Biber
Maydanoz

YAPILIŞI
Soganlari ve sarmisagi, dilimlenmis havuçlarla birlikte tereyaginda kisa bir
süre kizartin. Pirinci ilave edin ve birkaç dakika daha kizartin. Karisimin
üzerine köri tozu serpin ve sicak tavuk suyunu ilave edin. Pirinç siviyi
emene kadar pisirin. Yarim misket limonunun suyunu sikin. Pirince limon
suyu, tuz ve biber ilave edin ve sonra da kiyilmis maydanozu ilave edin.
Tavuk gögsüne tuz ve biber serpin ve eritilmis tereyaginda hizla kavurun.
Sonra düsük isida pisirin. Dilimleyin ve körili pilav üzerine yerlestirin,
garnitür olarak maydanoz ilave edin.
Afiyet olsun...
haberler