Tas Pilavı |
MALZEMELER
1 kg kusbasi et
1 kg arpacik sogani
1 kg pirinç
1 adet havuç
100 gr tereyag
1 tatli kasigi domates salçasi
1 tatli kasigi biber salçasi
1 çay kasigi karabiber
1 ½ çay kasigi tuz
YAPILIŞI
Tereyaginin 3/2'sini eritin ve etleri yaklasik 4-5 dakika kavurun.
Havuçlari ince ince kiyin ve arpacik soganlari ile birlikte ekleyin. Salçalari,
biberi ve tuzu da ekleyerek 6-7 dakika kadar daha pisirin. Büyük bir
tepsiye etin pistigi tencereyi ters çevirin. Tencerenin buharla havaya
kalkmamasi için üzerine agir bir sey koyun. Tepsiye 7-8 su bardagi su
koyun ve kisik ateste yaklasik 50 dakika pisirin. Pisen yemegin suyunu
süzün. Tencereyi ters çevirin, süzülmüs suyu tencereye alin ve 2 litreye
tamamlayarak kaynatin. Pirinçleri suya atin. Pistikten sonra 8-9 dakika
dinlendirin ve kalan tereyagini eritip üzerinde gezdirin. Pilavi servis
tabagina aldiktan sonra etli karisimi üzerine dökün ve cacikla birlikte
servis yapin.