Peynirli Fırın Makarna |
MALZEMELER
500 gr çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kasigi tuz
½ kahve fincani bitkisel siviyag
Üstü için:
2 yemek kasigi margarin
1 bardak rendelenmis kasar peyniri
5 yumurta
2 bardak (1/2 lt ) süt
tuz, karabiber
½ çay kasigi hindistan cevizi
YAPILIŞI
Makarnayi kirmadan suya salip 10 dakika haslayin. 2 bardak soguk su
katarak 10 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra eritilmis yag, tuz ve
biber koyup silkeleyerek karistirin. Makarnanin yarisini yaglanmis bir firin
tepsisine bosaltin. Peynirin yarisini üzerine dökün. Kalan makarnayi da bosaltip
tekrar üstünü peynirle kapatin. Süt, yumurta ve hindistancevizini bir kapta karistirin.
Makarnanin her tarafina dagilacak biçimde dökün. Sicak bir firinda 40-45 dakika
pisirin. 20 dakika tepside bekletin. Sonra kare veya baklavalar halinde kesip
servis yapin.