9 Ağustos 2012 Perşembe

Kıymalı Fırın Makarna Tarifi

Kıymalı Fırın Makarna


MALZEMELER
500 gr çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kasigi tuz
½ kahve fincani bitkisel yag
Üstü için:
250 gr koyun veya dana kiyma
1 orta boy sogan 3 yemek kasigi margarin
1 çay bardagi rendelenmis kasar peyniri
4 yumurta
½ lt (2 bardak) süt
tuz, karabiber

YAPILIŞI
Makarnayi haslayip süzün. 2 kasik eritilmis yagla karistirin. Tuz ve
karabiber serpin. Sogani dograyin, kalan 1 kasik yagla 3 dakika
börttürün. Kiyma, tuz, karabiber koyun. Arada karistirarak 10 dakika pisirin.
Peynirli makarnada oldugu gibi, makarnalarin yarisini yaglanmis tepsiye
bosaltin. Arasina kiymali içi yayin. Kalan makarnayi bosaltin. Üzerine
rendelenmis peynir serpin. Yumurtali, sütlü karisimi dökün.
Sicak firinda üstü kizarana kadar pisirin.
haberler