Makarna Graten |
MALZEMELER
500 gr çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kasigi tuz
½ kahve fincani siviyag
Üstü için: 4 yemek kasigi tereyag
4 bardak süt 2 kahve fincani un
1 adet yumurta
½ çay kasigi hindistan cevizi
tuz, karabiber
YAPILIŞI
Makarnayi, kirmadan haslayip süzün. 1 kasik eritilmis yag, tuz ve
karabiberle karistirin. 4 yemek kasigi yag, 2 fincan un ve 1 lt sütle
besamel ( beyaz sos) hazirlayin. Içine biraz tuz, hindistan cevizi ve 1
yumurta katin. Besamel sosla peynirin yarisini makarnayla karistirin.
Makarnayi bir firin tepsisine bosaltin. Üzerine kalan besameli yayin
ve kasar peyniri serpin. Üzerini 25-30 dakika firinda kizartin. Dilimlere
bölüp servis yapin.