9 Ağustos 2012 Perşembe

Patatesli Pilav Tarifi

Patatesli Pilav


MALZEMELER
2 su bardagi pirinç
3 orta boy patates
150 gr tereyağ
tuz
 
YAPILIŞI
Pirinçleri 1 gün öncesinden yikayip suya birakin, ertesi gün süzüp, tuzlu
kaynar suya atin ve 7 dakika kaynatin. Hemen süzün, soguk sudan
geçirin. Daha önceden soyulmus ve 0,5 cm halkalar halinde dilimlenmis
patatesler yaglanmis yuvarlak bir tencerenin altina ve kenarlarina dizin.
Delikli düz bir kepçe ile pirinçleri kepçe kepçe patatesli tencereye dökün,
geri kalan tereyağ gibi küçük parçalar halinde pirinçlerin üzerine atin, hafif tuz
serpin, tencerenin kapagini sikica kapatin, çok çok hafif ateste  pisirin.
Servis tabagina alirken ortaya pilav, kenarina patatesleri dizin, arzu edilen et
çesitleriyle servis yapin.
haberler