Paşa Pilavı |
MALZEMELER
1 kg yagsiz kusbasi dana eti
100 gr tereyag ya da margarin
1 adet havuç (rendelenmis)
1 tatli kasigi kimyon
1 kg konserve bezelye
4 su bardagi pirinç
5 su bardagi su
2 adet sogan
YAPILIŞI
Dört su bardagi pirinci sicak su ile haslayin. Iki adet orta boy sogan, iki
kasik yag ve tuz ile rengi sararincaya kadar kavurup, yikadiginiz kusbasi
etleri katin, beraberce karistirin. Otuz dakika kadar buhar çikarmayan bir
tencerede hafif ateste pisirin. Bu malzemeyi, genis tabanli bir pilav
tenceresine bosaltin, üzerine bezelyeleri ilave edin. Bezelyelerin de üstüne
ince bir tabaka havuç rendesi ve bir tatli kasigi kimyon serpin. Daha sonra
bunlarin üzerine haslanmis pirinci düzgün bir sekilde, esit dagilacak
biçimde döküp, bes su bardagi kaynar suyu ve yagin kalan kismini agir
agir döküp, agir ateste yirmi dakika kadar, pilav suyunu çekinceye dek
pisirin. Atesten alip on dakika kadar dinlendirin. Tencereden daha genis bir
tepsinin içine dikkatlice ters çevrip pilavi bosaltin, servis yapin.