Muzlu Pasta |
Kek Kısmı İçin :
4 adet muz
4 adet yumurta
3 çay bardağı toz şeker
1.5 çay bardağı eritilmiş margarin
6 çay bardağı un
2 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Krema Kısmı İçin :
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı margarin
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
4 su bardağı süt
YAPILIŞI :
Yumurtaları toz şeker ile köpük olana kadar çırpın. Önceden eritip soğuttuğumuz margarini ve yoğurdu yumurtalara ekleyin . Üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyin. Tahta kaşık ile karıştırıp , 24-25 cm çaplı yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 C fırında , içini çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye bölün.
Diğer tarafta krema için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp , kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyin.
Kekin alt kısmını , servis tabağına alıp kremanın yarısını üzerine sürün. Üzerine muz dilimleri yerleştirip diğer kek parçası ile üzerini kapatın. Kalan krema ve muz dilimleri ile pastanızı süsleyerek buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Dilerseniz üzerine evde bulunan damla çikolata , çikolata sosu , hindistan cevizi , ceviz , fıstık ve bonibon vb. ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
ALİME YILMAZ
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder