Bayatlamayan Poğaça |
1.5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık su
Yeteri kadar un,
3 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI :
Ilık suyumuzu hamur kabımızın içine dökerek içerisinde maya ve şekerimizi eritiyoruz . Sonra sıvı yağı,
yoğurt, tuz ve yeterince unu hamur kabımıza ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamur kabımızın
kapağını kapatıp üzerinide bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak
şekilde sarıyoruz ve yarım saat ile bir saat arasında
hamurumuzu dinlendiriyoruz. Hamurumuzun mayalanma işlemi tamamlandığında
hamurumuzdan koparacağımız parçalara dilediğimiz gibi
şekil vererek 5-10 dakika süre ile tepside mayalanmaya
bırakıyoruz.Tepside mayalanan hamurumuzun üzerine yumurta sarısı
sürüyoruz, dilerseniz üzerine susam
ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
ALİME YILMAZ