Krem Karamelli Pasta |
MALZEMELER :
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 çorba kaşığı neskafe
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet hazır pandispanya
Krem Karamel İçin :
4 su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding
5 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
YAPILIŞI :
Pandispanya büyüklüğünde boş bir fırın kabını suyla ıslatın. Karamel için tozşeker ve limon suyunu bir tavaya alın. Şeker renk değiştirinceye kadar kısık ateşte pişirin. Şekeri bekletmeden fırın kabına yayın.
Krem karamel için süt , puding ve yumurta sarılarını orta ateşte karıştırarak pişirip fırın kabının içindeki şekerin üzerine boşaltın. Soğumaya bırakın.
Diğer tarafta soğuk süt ile krem şantiyi çırpın. Krem şantiyi donan krem karamelin üzerine yayın. Üzerine pandispanyanın tek parçasını yerleştirin.
Neskafeyi 1 su bardağı ılık suda karıştırarak çözün. Tozşekeri ekleyip karıştırın. Pandispanyayı şekerli ılık neskafe ile ıslatın. Kalıbı buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra hafifçe sallayarak , krem karamelin kalıptan ayrılmasını sağlayın. Servis tabağına çevirip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
ALİME YILMAZ
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder