Sıcak Şarap |
MALZEMELER :
2.5 şişe kırmızı şarap
yarım şişe küçük votka ( 17.5 cl )
yarım avuç kuru üzüm , badem , kakule , zencefil
2 adet çubuk tarçın
yarım kg mandalina ya da portakalın rendelenmiş kabuğu
1 elma ( herşeyi ile 4 e bölünmüş )
250 gr toz şeker
servis için çubuk tarçın
YAPILIŞI :
Tüm malzemeyi çelik tencereye alıp , kaynama noktasına gelene kadar pişirin. ( Kesinlikle fokurdamayacak )
Ardından ocağı kapatın ve soğuyunca buzdolabına kaldırıp bir gün süre ile bekletin. Ertesi gün tülbent vasıtası ile süzüp cam şişelere koyun. Tekrar buzdolabına kaldırın. Kullanacağınız kadarını ısıtın , saplı fincanlara koyup çubuk tarçınlarla süsleyerek servis yapın.
ALİME YILMAZ
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder