21 Haziran 2012 Perşembe

Sıcak Şarap Tarifi

Sıcak Şarap   


MALZEMELER :

2.5 şişe kırmızı şarap
yarım şişe küçük votka ( 17.5 cl )
yarım avuç kuru üzüm , badem , kakule , zencefil
2 adet çubuk tarçın
yarım kg mandalina ya da portakalın rendelenmiş kabuğu
1 elma ( herşeyi ile 4 e bölünmüş )
250 gr toz şeker
servis için çubuk tarçın

YAPILIŞI :

Tüm malzemeyi çelik tencereye alıp , kaynama noktasına gelene  kadar pişirin. ( Kesinlikle fokurdamayacak )
Ardından ocağı kapatın ve soğuyunca buzdolabına kaldırıp bir gün süre ile bekletin. Ertesi gün tülbent vasıtası ile süzüp cam şişelere koyun. Tekrar buzdolabına kaldırın. Kullanacağınız kadarını ısıtın , saplı fincanlara koyup çubuk tarçınlarla süsleyerek servis yapın.

ALİME YILMAZ

0 Yorum Ekle:

haberler