MALZEMELER
12 adet tuzsuz etimek
şerbeti için
1,5 çay bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için
1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200ml)
Ceviz ya da antep fıstığı
YAPILIŞI
1,5 çay bardağı şekeri minik bir tencereye
alarak kısık ateşte ( karemelize ) eritiyoruz. Sonra suyu ilave edip kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatıyoruz .
Şerbeti 10 dk kadar bekletiyoruz. Bu arada kare bir borcama 12 tane
etimeği sıralıyoruz. Kepçe ile şerbeti etimeklerin her
yerine gelecek şekilde döküyoruz. Etimekler ıslanırken muhallebiyi
hazırlıyoruz. 1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ
hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyip iyice çırptıktan sonra
kısık ateşte kaynayana kadar karıştırıp, kaynamaya
başladıktan sonra altını kapatıp, vanilya ve tereyağı ilave ederek
karıştırıyoruz. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten
sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltiyoruz. Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile
hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz. Üzerini streç film ile
kapatarak buzdolabına kaldırıp mümkünse bir gün buzdolabında beklettikten sonra üzerine tercihe bağlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek
servis ediyoruz.