Malzemeler:
2 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
150 gr.margarin,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
aldığı kadar un
İç Malzemesi:
5-6 tatlı elma,
4-5 yemek kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 su bardağı dövülmüş fındık
Yapılışı:
Geniş bir plastik kaba hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp poğaça hamurundan biraz daha sert bir hamur elde edin. Hamuru biri diğerinen daha büyük olacak şekilde 2 ye bölün.
Diğer hamuru bir tepsiyi yağlayıp içine eşit şekilde yayın (ben küçük boy kelepçeli kap kullandım) ve çatalla tabanda delikler açın.
Elmaları kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin,teflon tavada üzerine şekeri ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Soğuyan elmalı malzemeyi tepsiye yaydığımız hamurun üzerine eşit şekilde yayın onun üzerine de fındığı serpin.
Kenara ayıdığımız hamuru oklava yardımızya yarım santimetre kalınlığında açın ve bıçak yardımıyla uzun şeritler halinde kesin.
Daha sonra elmalı için üzerine küçük kareler oluşturacak şekilde dizin.
Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırınınızda üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder