Ramazanda yemeklerden sonra yediğimiz tatlı tariflerinden cok güzel olan irmikli saray tatlısı tarifinin sizlere sunuyoruz iyi yemek yemeler :)
Malzemeler
- Oda sıcaklığında yarım paket ( 125 gr ) margarin
- 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak )
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Sırası ile ( margarin-yumurta-şeker-sıvı yağ-irmik-un-kabartma tozu-vanilin ) bu malzemeleri yoğurma kabına alarak hepsini karıştırın. İyice yoğurduktan sonra şekil vererek yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürerek 200-250 derece fırında pişirin. Daha sonra üzerine şerbetini dökün. Tatlı şerbeti çekip yumuşayınca servis tabağına alın (Şerbette fazla beklerse hamur gibi olup dağılır). Afiyet olsun.
NOT: Tatlının üzerine şerbet dökerken ikisi de ılık olacak.
NOT: Tatlının üzerine şerbet dökerken ikisi de ılık olacak.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder