Sarımsaklı Bulgur Köftesi
Malzemeler
Yarım kilo ince bulgur
1.5 Çorba kaşığı biber salçası
Bulguru yoğurmak için su
1 Su bardağı un
1 Adet yumurta
1 Adet limon
6-7 Dal kıyılmış maydanoz
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Baş dövülmüş sarımsak
1 Tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Yarım kilo ince bulgur
1.5 Çorba kaşığı biber salçası
Bulguru yoğurmak için su
1 Su bardağı un
1 Adet yumurta
1 Adet limon
6-7 Dal kıyılmış maydanoz
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Baş dövülmüş sarımsak
1 Tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Mutfak | |
Zorluk | 2 |
Süre | 50 dk. |
Kaç Kişilik | 5 |
Yöntem |
Hazırlanışı
- Bulguru yarım çorba kaşığı salça ile karıştırın.
- Üzerine azar azar su serperek yoğurun.
- 5-10 Dakika dinlendirip, bulgurun şişmesini bekleyin.
- Karışıma un, yumurta, kimyon ve tuz ekleyin.
- Ara ara su serperek yoğurun.
- Hazırladığınız kaöte harcından fındık büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın.
- Yuvarlakların ortasına hafif çukur olacak şekilde elinizle bastırın.
- Bir tencerede su kaynatın.
- Yarım çorba kaşığı tuz ve yarım limon suyunu ekleyin.
- Köfteleri ilave edip, 15-20 dakika pişirin.
- Delikli kepçe ile servis tabağına alın.
- Zeytinyağında dövülmüş sarımağı kavurun.
- 1 Çorba kaşığı salça ve kalan yarım limonun suyunu ilave edip, kaynatın.
- Sarımsaklı karışımı köftelerin üzerine dökün.
- Maydanoz serpip, servis yapın.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder