Portakallı kek kışın yaptığım beğenilen lezzetli keklerden.
Portakalın kendine has tadı ve kokusu kekle birleşince
harika bir tat oluyor. Ben bu tarifimi pandispanya keki ile
yapıyorum. Yumuşacık pandispanyalı portakallı keke
kimse hayır demez heralde............
PORTAKALLI KEK
MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi un (iki kez elenmis)
1/2 paket kabartma tozu
2 kahve fincani portakal suyu
1 kg krem santi
1 su bardagi süt
YAPILIŞI
Yumurtalari seker ile birlikte bembeyaz ve köpük köpük olana dek
çirpalim. Elenmis una kabartma tozunu karistirip, ilave edelim. Mikserin
düsük ayari ile karistiralim. Pasta kalibini hafifçe yaglayalim. Seker ve un
serpistirelim. Hamuru kaliba bosaltalim. 170 derece firinda pisirelim.
Pastamiz pisince kalibinda sogutalim. Ters çevirerek kalibindan çikaralim.
1 kahve fincani portakal suyunu seker ile karistiralim. Sekerli portakal
suyunu pastanin üzerine dökelim. 1 paket krem santiyi 1 su bardagi süt
ile çirparak koyulastiralim. Portakalli pastanin üzerini ve yanlarini krema
ile sivayalim. Hindistan cevizi ile süsleyip, servis yapalim.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder