Piliç Kroket
Malzemeler
1 Adet tavuk göğsü
3 Dilim bayat ekmek içi
1 Adet soğan
Yarım demet maydanoz
2-3 Adet yumurta
1 Çay bardağı galeta unu
1 Su bardağı sıvıyağ
4-5 Adet patates
3 Adet domates
1 Adet patlıcan
1 Adet sivri biber
Tuz, karabiber, yenibahar
1 Adet tavuk göğsü
3 Dilim bayat ekmek içi
1 Adet soğan
Yarım demet maydanoz
2-3 Adet yumurta
1 Çay bardağı galeta unu
1 Su bardağı sıvıyağ
4-5 Adet patates
3 Adet domates
1 Adet patlıcan
1 Adet sivri biber
Tuz, karabiber, yenibahar
Mutfak | |
Zorluk | 2 |
Süre | 40 dk. |
Kaç Kişilik | 4 |
Yöntem |
Hazırlanışı
- Ön hazırlık olarak tavuk göğsünü haşlayın.
- Eti kemiğinden ayırıp dideleyin.
- Küçük küçük doğrayıp içine 1 adet soğan rendesini ekleyin.
- Bayat ekmek içini ufalayın ve maydanozu kıyın.
- 2 adet yumurtayı kırıp, tuz ve baharatları ayarlayarak yoğurun.
- Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, parmak uzunluğunda köfteler hazırlayın.
- Köfteleri önce galeta ununa sonra çıpılmış yumurtaya sonra tekrar galeta ununa bulayıp kızartın.
- Biberi bütün olarak kızartın.
- Patlıcanları küp küp doğrayın.
- Tuz serpip karıştırın.
- 10 dakika sonra yıkayıp suyunu süzerek kızartın.
- Domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesip, hafifçe kızartın.
- Köfteleri yanında kızarmış sebzelerle birlikte servis yapın.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder