2 Ocak 2011 Pazar

Piliç Kroket

Piliç Kroket

Malzemeler
1 Adet tavuk göğsü
3 Dilim bayat ekmek içi
1 Adet soğan
Yarım demet maydanoz
2-3 Adet yumurta
1 Çay bardağı galeta unu
1 Su bardağı sıvıyağ
4-5 Adet patates
3 Adet domates
1 Adet patlıcan
1 Adet sivri biber
Tuz, karabiber, yenibahar
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı
  • Ön hazırlık olarak tavuk göğsünü haşlayın.
  • Eti kemiğinden ayırıp dideleyin.
  • Küçük küçük doğrayıp içine 1 adet soğan rendesini ekleyin.
  • Bayat ekmek içini ufalayın ve maydanozu kıyın.
  • 2 adet yumurtayı kırıp, tuz ve baharatları ayarlayarak yoğurun.
  • Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, parmak uzunluğunda köfteler hazırlayın.
  • Köfteleri önce galeta ununa sonra çıpılmış yumurtaya sonra tekrar galeta ununa bulayıp kızartın.
  • Biberi bütün olarak kızartın.
  • Patlıcanları küp küp doğrayın.
  • Tuz serpip karıştırın.
  • 10 dakika sonra yıkayıp suyunu süzerek kızartın.
  • Domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesip, hafifçe kızartın.
  • Köfteleri yanında kızarmış sebzelerle birlikte servis yapın.
       Piliç Kroket yemek tarifleri
 

En Lezzetli Yemek Tarifleri lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler