2 Ocak 2011 Pazar

Saray Köfte yemek tarifleri

Saray Köfte

Malzemeler
750 gr köftelik kıyma
1 Adet soğan
Yarım bayat ekmek içi
1 Çorba kaşığı domates salçası
4 Adet patlıcan
2 Adet domates
5 Adet yeşil biber
1 Çorba kaşığı margarin
Kızartmak için sıvıyağ
2 Su bardağı su
Tuz, kekik, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı
  • Kıyma, rendelenmiş soğan ekmek içi, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
  • Köfte harcından parmak büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip fırında pişirin.
  • Patlıcanları yıkayıp alaca soyun.
  • Uzunlamasına yarım santim kalınlığında kesin.
  • Dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suda bekletin.
  • Acı suyu çıkınca yıkayıp kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
  • Her bir köfteyi bir kızarmış patlıcan dilimiyle sarıp fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine birer dilim domates ve sivri biber dilimi yerleştirip kürdanla sabitleyin.
  • 1 çorba kaşığı domates salçasını 1 çorba kaşığı margarinle 1-2 dakika çevirin.
  • Tuz, karabiber ve kekik serpin.
  • 2 su bardağı su ilave edip kaynatın.
  • Sos kıvamına gelince köftelere ekleyip fırınlayın.
  • Köftelerin üzerindeki domates ve biber dilimleri kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
       Saray Köfte yemek tarifleri 

En Lezzetli Yemek Tarifleri lezzetarifleri.blogspot.com/

 

0 Yorum Ekle:

haberler