Saray Köfte
Malzemeler
750 gr köftelik kıyma
1 Adet soğan
Yarım bayat ekmek içi
1 Çorba kaşığı domates salçası
4 Adet patlıcan
2 Adet domates
5 Adet yeşil biber
1 Çorba kaşığı margarin
Kızartmak için sıvıyağ
2 Su bardağı su
Tuz, kekik, karabiber
750 gr köftelik kıyma
1 Adet soğan
Yarım bayat ekmek içi
1 Çorba kaşığı domates salçası
4 Adet patlıcan
2 Adet domates
5 Adet yeşil biber
1 Çorba kaşığı margarin
Kızartmak için sıvıyağ
2 Su bardağı su
Tuz, kekik, karabiber
Mutfak | |
Zorluk | 2 |
Süre | 50 dk. |
Kaç Kişilik | 6 |
Yöntem |
Hazırlanışı
- Kıyma, rendelenmiş soğan ekmek içi, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
- Köfte harcından parmak büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizip fırında pişirin.
- Patlıcanları yıkayıp alaca soyun.
- Uzunlamasına yarım santim kalınlığında kesin.
- Dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suda bekletin.
- Acı suyu çıkınca yıkayıp kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
- Her bir köfteyi bir kızarmış patlıcan dilimiyle sarıp fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine birer dilim domates ve sivri biber dilimi yerleştirip kürdanla sabitleyin.
- 1 çorba kaşığı domates salçasını 1 çorba kaşığı margarinle 1-2 dakika çevirin.
- Tuz, karabiber ve kekik serpin.
- 2 su bardağı su ilave edip kaynatın.
- Sos kıvamına gelince köftelere ekleyip fırınlayın.
- Köftelerin üzerindeki domates ve biber dilimleri kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder