2 Ocak 2011 Pazar

Saksı Köfte

Saksı Köfte

Malzemeler
750 gr kıyma
1 Adet soğan
3 Dilim bayat ekmek
1 Adet yumurta
1 Su bardağı garnitür bezelye
Yarım demet maydanoz
1 Su bardağı mısır
1-2 Adet havuç
1 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı
  • Kıymayı, soğanı, ekmek içini, yumurta sarısını, tuzu ve karabiberi blendırdan geçirin.
  • Yoğurup, köfte hamurunu hazırlayın.
  • Bir su bardağını kalıp gibi kullanın ve saksı şeklinde köfteler yapın.
  • Ortalarına 1 çay kaşığı margarin koyarak fırında 10 dakika pişirin.
  • Garnitür bezelyeyi, mısırı, küp şeklinde doğranmış havucu ve maydanozu karıştırıp, fırından çıkardığınız köftelerin ortasına eşit miktarda doldurun.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, tekrar fırına sürün.
  • 15 Dakika daha pişirin ve arzuya göre domatesli sosla servis yapın.
       Saksı Köfte yemek tarifleri
 

En Lezzetli Yemek Tarifleri lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler