Saksı Köfte
Malzemeler
750 gr kıyma
1 Adet soğan
3 Dilim bayat ekmek
1 Adet yumurta
1 Su bardağı garnitür bezelye
Yarım demet maydanoz
1 Su bardağı mısır
1-2 Adet havuç
1 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber
750 gr kıyma
1 Adet soğan
3 Dilim bayat ekmek
1 Adet yumurta
1 Su bardağı garnitür bezelye
Yarım demet maydanoz
1 Su bardağı mısır
1-2 Adet havuç
1 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber
Mutfak | |
Zorluk | 2 |
Süre | 60 dk. |
Kaç Kişilik | 6 |
Yöntem |
Hazırlanışı
- Kıymayı, soğanı, ekmek içini, yumurta sarısını, tuzu ve karabiberi blendırdan geçirin.
- Yoğurup, köfte hamurunu hazırlayın.
- Bir su bardağını kalıp gibi kullanın ve saksı şeklinde köfteler yapın.
- Ortalarına 1 çay kaşığı margarin koyarak fırında 10 dakika pişirin.
- Garnitür bezelyeyi, mısırı, küp şeklinde doğranmış havucu ve maydanozu karıştırıp, fırından çıkardığınız köftelerin ortasına eşit miktarda doldurun.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, tekrar fırına sürün.
- 15 Dakika daha pişirin ve arzuya göre domatesli sosla servis yapın.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder