Sahan Köftesi
Malzemeler
600 gr kıyma
3 Dilim bayat ekmek
2 Adet soğan
3 Adet domates
2 Yemek kaşığı domates salçası
150 ml. domates püresi
50 gr margarin
1 Adet yumurta
5 Diş sarımsak
1 Yemek kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
600 gr kıyma
3 Dilim bayat ekmek
2 Adet soğan
3 Adet domates
2 Yemek kaşığı domates salçası
150 ml. domates püresi
50 gr margarin
1 Adet yumurta
5 Diş sarımsak
1 Yemek kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
Mutfak | |
Zorluk | 2 |
Süre | 60 dk. |
Kaç Kişilik | 6 |
Yöntem |
Hazırlanışı
- Ekmeği ıslatıp, suyunu sıkın.
- Soğanı ayıklayıp, rendeleyin.
- Kıymayı soğan, ekmek içi, yumurta, kimyon, tuz ve karabiberle karıştırıp yoğurun.
- 10 Dakika dinlendirin.
- Hazırladığınız içten, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yassı köfteler yapın.
- Margarini bir tencerede eritin.
- Köfteleri erimiş margarinin üzerine dizin.
- Domatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
- Domates püresi ve salça ile birlikte köftelere katın.
- Tuzla tatlandırıp, 25 dakika pişirin.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder