2 Ocak 2011 Pazar

Püreli Köfte

Püreli Köfte

Malzemeler
750 gr kıyma
2 Dilim bayat ekmek
2 Adet yumurta
1 Adet rendelenmiş soğan
Tuz, köfte baharı
Püre için :
4 Adet orta boy patates
1 Adet yumurta
3 Yemek kaşığı margarin
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Üzerine :
1 Yemek kaşığı domates salçası
3 Su bardağı su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

Hazırlanışı
  • 750 gr kıymayı, ıslatıp sıktığınız 2 dilim bayat ekmek içi, 2 adet yumurta, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz ve köfte baharı ile birlikte yoğurun.
  • Kayısı büyüklüğünde kopardığınız parçalardan, ortası çukur çanak biçiminde köfteler yapın.
  • Fırın tepsisine sıralayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırının orta rafında 30 dakika pişirin.
  • 4 Adet orta boy patatesi kabukları ile haşlayın.
  • Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin.
  • İçine 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı margarin 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve 2 kahve fincanı sıcak süt katıp karıştırın.
  • Püreyi krema sıkma torbasına koyun ve köftelerin ortasına sıkın.
  • 1 Yemek kaşığı domates salçasını 3 su bardağı su ile sulandırıp, köftelerin üzerine gezdirin.
  • 15 Dakika daha fırında kızartın.
       Püreli Köfte yemek tarifleri 

En Lezzetli Yemek Tarifleri lezzetarifleri.blogspot.com/

 

0 Yorum Ekle:

haberler