Püreli Köfte
Malzemeler
750 gr kıyma
2 Dilim bayat ekmek
2 Adet yumurta
1 Adet rendelenmiş soğan
Tuz, köfte baharı
Püre için :
4 Adet orta boy patates
1 Adet yumurta
3 Yemek kaşığı margarin
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Üzerine :
1 Yemek kaşığı domates salçası
3 Su bardağı su
750 gr kıyma
2 Dilim bayat ekmek
2 Adet yumurta
1 Adet rendelenmiş soğan
Tuz, köfte baharı
Püre için :
4 Adet orta boy patates
1 Adet yumurta
3 Yemek kaşığı margarin
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Üzerine :
1 Yemek kaşığı domates salçası
3 Su bardağı su
Mutfak | |
Zorluk | 2 |
Süre | 60 dk. |
Kaç Kişilik | 8 |
Yöntem |
Hazırlanışı
- 750 gr kıymayı, ıslatıp sıktığınız 2 dilim bayat ekmek içi, 2 adet yumurta, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz ve köfte baharı ile birlikte yoğurun.
- Kayısı büyüklüğünde kopardığınız parçalardan, ortası çukur çanak biçiminde köfteler yapın.
- Fırın tepsisine sıralayın.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırının orta rafında 30 dakika pişirin.
- 4 Adet orta boy patatesi kabukları ile haşlayın.
- Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin.
- İçine 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı margarin 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve 2 kahve fincanı sıcak süt katıp karıştırın.
- Püreyi krema sıkma torbasına koyun ve köftelerin ortasına sıkın.
- 1 Yemek kaşığı domates salçasını 3 su bardağı su ile sulandırıp, köftelerin üzerine gezdirin.
- 15 Dakika daha fırında kızartın.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder